HOME

BIOGRAFIE

DUIKPLANNER

OPLEIDINGEN

CONTACT

FRANK'S BIO

Naam:

Frank de Jonge

Geboortedatum:

15/01/1982

Nationaliteit:

Nederlands

Instructeur sinds:

06-04-2012

NAUI gebreveteerd sinds:

22-09-2009

Favoriete duiklocaties:

Zeeland, Overijssel

(omgeving Zwolle en Apeldoorn), Spanje, Egypte en het

Caribische gebied.

QUICK LINKS

Jaar in jaar uit bedacht ik mezelf steeds: “ik wil mijn duikbrevet gaan halen”. Elk jaar nam ik het me voor en elk jaar liet ik het weer voorbij gaan. De eerste stap werd nooit gezet. Kennelijk was het een grote stap of een hoge drempel. Maar hoe lang het ook heeft mogen duren.... nu ben ik blij dat ik de duiksport ontdekt heb.

 

 

Duiken in Mexico

 

Duiken begon voor mij rond halverwege 2009. Een vakantie naar Mexico was reeds geboekt en ik wilde daar erg graag duiken. Ik besloot mijn “Open Water” te willen halen vóór dat ik naar Mexico ging en volgde deze opleiding dan ook in Nederland. Na de eerste duik was ik verkocht! Kort voor mijn vakantie naar Mexico slaagde ik en vanaf de eerste seconde genoot ik van het duiken. Doordat ik in Nederland heb leren duiken bleek het duiken in Mexico erg makkelijk te zijn.

 

‘Na de eerste duik was ik verkocht!’

Terug in Nederland

 

Terug in Nederland besloot ik verder te willen in de duiksport. De eerst volgende stap was “Advanced Open Water”( AOW). Ik wilde mijn vaardigheid in het duiken uitbreiden en de mogelijkheid hebben om mijn grenzen iets te kunnen verleggen. In 2010 behaalde ik mijn Advanced Open Water en maakte in de tijd die volgde menig duik in Nederland. Kort na het behalen van dit brevet volgde een 3.5 week durende vakantie naar Curaçao. Uiteraard werd daar ook gedoken en inmiddels had ik stapsgewijs mijn eigen persoonlijke duikuitrusting al bij elkaar gekocht.

Ik wilde meer.

Ik wilde instructeur worden

 

Na Curaçao en terug in Nederland behaalde ik mijn Nitrox specialty en wilde meer. Ik wilde instructeur worden. Niet omdat het in Nederland een enorme goudmijn zou zijn, maar simpelweg om het feit dat ik mensen enthousiast wilde maken voor de duiksport. Het leek mij wel wat om mensen te leren duiken, de fijne kneepjes te leren en zich goed te laten voelen onder mijn begeleiding. Ik ging ervoor.

 

 

 

Ik reisde mijn instructeur

achterna naar Spanje

 

In het voorjaar van 2011 reisde ik mijn instructeur achterna naar Spanje en belande in L’Estartit en slaagde daar voor de Master Scuba Diver. Op dat moment had ik het hoogst haalbare behaald als recreatief duiker.

Waar een wil is is een weg

 

De weg naar “instructeur” was nog aardig lang. De eerste volgende brevetten waarvoor ik zou moeten slagen waren de “Master Scuba Diver” en “Rescue Diver”.

 

In het voorjaar van 2011 startte ik met de Master Scuba Diver. De theorie was behoorlijk pittig. Met name omdat vanaf dit punt de theorie alleen in het Engels beschikbaar was. Maar waar een wil is is een weg en na heel wat studeren kreeg ik de kennis en vaardigheden dan ook goed onder de knie.

 

 

 

Ik behaalde mijn

Rescue Diver brevet

 

Terug in Nederland ging ik natuurlijk door. Ik behaalde mijn Rescue Diver brevet halverwege 2011 en startte eind 2011 met mijn Dive Master opleiding. Hiermee betrad ik officieel het “leadership” binnen de duiksport.

Dat leiderschap beviel me erg goed en behaalde dan ook in begin 2012 mijn Dive Master titel. Nog 1 stap richting het instructeurschap.

 

In maart 2012 begon ik dan

 

In maart 2012 begon ik dan. Samen met een andere Dive Master volgde ik de opleiding tot instructeur. Vele lesuren werden gevolgd, menig presentatie moest ik geven en vele uren lag ik het water met “cursisten”.

Het was een goede leerschool en eind april 2012 slaagde ik. Ik was duikinstructeur. Iets, waarover

ik bijna 3 jaar terug al fantaseerde.

Nu leid ik mensen op

voor alle duikniveaus

 

Nu leid ik mensen op voor alle duikniveaus binnen het recreatieve duiken. Tot aan Dive Master ben ik bevoegd te trainen en daarnaast ben ik bevoegd vele specialty’s te geven. Duiken is een hobby en dat zal het ook blijven. Ik duik voor mijn plezier en ontspanning. Als ik daarnaast andere mensen ook enthousiast kan maken, net zoals dat ik ooit geworden ben, dan is mijn doel behaald. En uiteraard is mijn doel tijdens het opleiden om er voor te zorgen dat de cursist op hoog niveau “afstudeert”.

 

Ik neem je graag een keer mee onder water.

 

Frank de Jonge

 

2009

2010

2011

2012

Heden

Contact

Social

M 06 - 41 46 99 66

E info@dejongeduiksport.nl